sunnuntai 21. lokakuuta 2012

ILTA

Koululle saavuttiin aamulla klo 10.00
Aloitimme työt hakemalla Mallan kanssa yläkerran varastosta laseja ja astioita iltaa varten ja samalla menimme pesemään ne opetuskeittiölle. Astioiden pesun jälkeen meidän ryhmä siirtyi kiillottamaan aterimia sillä aikaa kun muut somistelivat salia ja laittoivat sitä kuntoon.
Aterimien kiillotuksen jälkeen sitten mekin menimme laittamaan salia kuntoon. Siirtelimme pöydät uuteen muotoon ja liinoitimme ja aloitimme kattamaan pöytiä.
Lasit loppuivat kesken ja Mallan kanssa lähdimme hakemaan niitä lisää pariinkin kertaan.
Sitten saapui meidän viinitilaus ja niitä lähdettiin roudaamaan äkkiä kylmiöön. (Oikeita viinejä mitä olimme tilanneet saapui vaan pari pulloa ja alko oli lähettänyt sitten korvaavia pulloja tilalle ja liköörin alko olikin sitten korvannut ihan eri pullolla mitä olimme tilanneet.)
Viimmeistelimme sen jälkeen vielä salia ja laitoimme kahvipannuja, sokerikkoja, kermakkoja ja muita tarpeellisia välineitä valmiiksi opettajien kahvihuoneeseen.
Myös pöytäkarttoja tehtiin vielä siinä vaiheessa ja laitettiin pahviset menukortit pöytiin ja jaettiin pöydät oppilaiden kesken. (Kaksi sai ihan oman pöydän ja loput jaettiin niin että kahdelle tuli yksi pöytä.)
Sitten olikin jo aika käydä vaihtamassa tarjoilija vaatteet päälle ja istuimme keskustelemaan illan kulusta ja tehtävistä. Kertasimme illan tulevat tapahtumat ja päätimme kuka keittää kahvin ja kuka menee kokkiopiskelijan kanssa illan alussa esittelemään menua ja tarjoilun kulkua asiakkaille. (Mallahan siihen hommaan sitten sopi niinkuin nenä päähän...)
Haettiin vielä nopeasti kylmiöön unohtuneet punaviinipullot huoneen lämpöön ja sitten alkoi jo asiakkaita virrata saliin. (Simo ja Sanna laitettiin nopeasti hovimestareiksi ovelle neuvomaan asiakkaat pöytiin.)

Ilta alkoi sitten asiakkaiden saavuttua paikalle sillä, että Malla ja kokkiopiskelija menivät puhumaan jonka jälkeen lähdettiin sitten kaatamaan kivennäisvettä tai normivettä asiakkaille.
Sitten alettiin viemään pöytiin alkuruokian valkoviinin kaatamisen jälkeen.
Keiton vieminen pöytiin oli aika haastavaa kun kokkiopiskelijat ensin annostelivat sen salissa ja keittokupin päälle tuli vielä leipä joka piti saada pysymään paikallaan pöytiin vientiin asti.
Pääruoat valmistettiin ravintolakeittiössä josta sitten lähdettiin niitä viemään saliin. (Hanskoja löydettiin vasta loppupuolella ja lautaset oli tosi kuumia !!)
Juustojen tarjoilu oli tosi simppeliä ja nopea hoituista hommaa jonka jälkeen sitten tulikin jo omena jälkiruokien tarjoilu.
Lopuksi oli sitten kahvien/teen ja lakkaliköörin tarjoilu haluattaessa.
Joillekkin asiakkaille jaettiin vielä palautelappuja ja sitten he alkoivatkin lähteä pikkuhiljaa salista.

Loppusiivoukset onnistuivatkin sitten nopeasti kun lähdettiin roudaamaan tuolit, pöydät ja noutopöydät takaisin saliin ja Mallan kanssa lähdettiin sitten viemään loput lasit ja astiat takaisin yläkerran varastoon. Siirtelimme varastossa tavarat oikeille paikoille ja takaisin tullessa muut olivatkin jo saaneet hoidettua kaikki muut tavarat oikeille paikoille ja pääsimme lähtemään yheksän maissa.

Mielestäni ilta oli ihan onnistunut vaikka ei mennyt täysin suunnitelmien mukaan vaan päivän varrella keksittiinkin sitten kompromissejä ja vaihdettiin suunnitelmiakin pariin kertaan. Asiakaspalautteet joita saimme olivat suurimmaksi osaksi kaikki kolmosia ja muutenkin tullut hyvää palautetta jotenka mielestäni onnistuimme hyvin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti